Belofte maakt schuld

nigtevecht2dinsdag 11 maart 2014

Van de week een belofte nagekomen. Enige tijd geleden tijdens een werksessie ontviel mij in reactie op een opmerking van de publieke tribune dat ik het raadswerk doe naast een full time baan. Misschien is dat een verklaring voor het feit dat ik niet voldoende op bezoek ben geweest in de gemeente maar zeker geen excuus. Nog diezelfde avond sprak ik met de spreker af bij hem langs te komen. Deze week dus op bezoek geweest bij Bob ten Hoope, bestuurslid van de dorpsraad Nigtevecht. Het was verkennen en leren kennen. Een goede kennismaking met een inwoner van een betrokken gemeenschap. Terecht kritisch bij het gemak waarmee de raad soms voorbij gaat aan heel praktische zaken die daar spelen. Hier nu niet te veel details maar genoeg aanleiding om de banden aan te halen.

Dinsdag was er het debat bij de ondernemersvereniging Stichtse Vecht in de studio van RTV Stichtse Vecht. Leuke aanpak met de vier voorstelrondes met steeds drie lijsttrekkers afgewisseld met de gelegenheid om te netwerken. Helaas net naast de prijzen gegrepen. Die van broze beloftes en de beste pitch. Je kan niet alles hebben toch....? Ik denk dat we ons positief onderscheiden door wél concrete acties te nemen ten behoeve van ondernemers in Stichtse Vecht. Daarover later meer op onze website.

Woensdag een bijeenkomst van Duurzame Vecht volgens het model van DWDD. Veel positieve ideeën voor verduurzaming. Een onderwerp dat mij aanspreekt maar meteen ook moeite kost op z'n waarde te schatten. Mijn stelling is dat duurzaam een bijvoeglijk naamwoord is. Bij alles wat we doen mogen we stilstaan bij het duurzame karakter daarvan. Natuurlijk milieu, natuur, de aarde maar ook economie en relaties. Altijd nadenken over mogelijkheden om ervoor te zorgen dat zij duurzaam zijn, stand houden, tegen een stootje kunnen. Laaggeletterdheid tegengaan hoort daar volgens mij ook bij. Duurzame persoonlijke ontwikkeling over generaties heen.

In Vreeland op donderdag een debat met een vrolijke noot. Niet alleen maar series maar zo nu en dan een kwinkslag. Dat houdt het levendig. En het ging natuurlijk niet alleen over de brugwachter. Maar het is wel hét item waarmee Vreeland in beeld is. Financiën spelen een belangrijke rol in de gemeentelijke politiek maar ook de instandhouding van de eigenheid van een woonkern staat bij ons hoog op het 'verlanglijstje'.

Vrijdagavond de verkiezingsbijeenkomst van de SGP met Bas van der Vlies. Een icoon uit de Nederlandse politiek. Gewaardeerd en geroemd om zijn evenwichtige manier van optreden tijdens alle debatten in de tweede kamer. Maar ook bewogen met wat zich afspeelt op lokaal niveau. Een inspirerende en bemoedigende bijeenkomst.

Zaterdag een dagje verkiezingskraam in Bisonspoor. Een vermoeiende week. Maar wel zeer voldaan.

« Terug

Reacties op 'Belofte maakt schuld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.