Waterproof

Kockengenmaandag 17 februari 2014

Het lijkt erop dat er nu toch echt beweging gaat komen in de 'drooglegging' van Kockengen. Donderdag naar een bijeenkomst voor bewoners geweest. De oude kern van Kockengen ligt op een stevige kleirug. De naoorlogse uitbreidingen liggen echter allemaal in het veen. De meeste huizen zijn onderheid, maar de tuinen en de openbare ruimte niet en die verzakken. Het veen daalt continu door het krimpen van de bovenste (droge) laag en het gewicht van verhardingen, rioleringen en ophoogmaterialen. In enkele delen van het dorp liggen wegen en openbare ruimte vrijwel op slootpeil. Bij stevige buien lopen straten onder.  Het is geen misselijke ingreep die de gemeente samen met waterschap en provincie wil gaan inzetten. De straten en tuinen gaan volledig overhoop. Nieuwe riolering met gescheiden afvoer voor hemelwater en vuil water. Ophogen met bijzonder lichte materialen om opnieuw verzakken te voorkomen. Geen zwaar verkeer meer in de straten.

Ik heb voorgesteld om bij deze werkzaamheden dan wel meteen alle relevante nutsbedrijven mee te nemen in het project. Daarbij dacht ik in het bijzonder aan glasvezel. De projectorganisatie heeft het op het netvlies. In mei moet de raad beslissen of deze eerste werkzaamheden nu ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Want het gaat ons een stevige duit kosten. Maar als dat lukt dan is het kort na de zomervakantie zover. Een concrete aanpak komt in beeld.

Zaterdag hadden we een kraam in Bisonspoor. Veel mensen gesproken. Veel mensen die niet gaan kiezen vanwege het volledig ontbreken van vertrouwen in de politiek. Op dat punt hebben we echt wel het een en ander recht te zetten. Dat kan alleen door het vertrouwen in de komende periode terug te winnen. Dat zal niet eenvoudig zijn want het wantrouwen lijkt bij sommigen wel heel diep te zitten. De kans dat je 'het goed doet' lijkt wel heel klein. De posters hangen er ook weer netjes bij.

« Terug

Reacties op 'Waterproof'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.